FM Group Multi-level marketing

14 jan    Uncategorized

Multi-level marketing (MLM) heeft een negatieve naam, maar is van origine een mooi systeem.
MLM staat of valt met de manier waarom het systeem is ingericht. Ontvang je bijvoorbeeld bonus als je mensen inschrijft , nee bij FM niet. Dit zorgt voor een eerlijk systeem, je ontvangt bij FM alleen commisie als de mensen onder jou ook daadwerkelijk producten inkopen. Vandaag de dag kom je ook vaak de term netwerkmarketing of  relatiemarketing tegen i.p.v. Multi-level marketing.

Hieronder even een stukje van Wikipedia.

Multi-level marketing (MLM) of netwerkmarketing is een bedrijfsmodel waar een piramide van zelfstandige verkopers inkomsten verwerft door directe verkoop van producten en door werven van nieuwe verkopers. MLM maakt gebruik van persoonlijke relaties tussen verkoper en klant. MLM wordt vaak bekritiseerd onder andere door vergelijking met een piramidespel. Het is, mits aan voorwaarden wordt voldaan, legaal in Nederland, Belgie en de Verenigde Staten.

De Europese Commissie definieert MLM als volgt: De verkoper mag:

  • producten kopen tegen gereduceerde prijs voor doorverkoop of eigen gebruik
  • producten doorverkopen aan zowel eindklanten als andere verkopers
  • wederverkopers werven die op hun beurt ook weer onafhankelijke andere verkopers mogen werven

De verkoper is niet afhankelijk van verkopers boven hem. Hij ontvangt afhankelijk van het marketingplan van het moederbedrijf (de MLM-onderneming) een bonus gebaseerd op de eigen directe verkoop en de verkoop door verkopers die onder hen vallen

bron: Wikipedia

Geef een reactie